Новини АУБ

АУБ підтримує позицію НБУ щодо забезпечення рівних умов конкуренції на банківському ринку

040214081.jpgГолова Національного банку України Сергій Арбузов озвучив свою позицію щодо діяльності на ринку «малих» та «середніх» банків. Зокрема, очільник НБУ наголосив, що «ринок має бути представлений усіма видами банків».

040214081.jpgГолова Національного банку України Сергій Арбузов озвучив свою позицію щодо діяльності на ринку «малих» та «середніх» банків. Зокрема, очільник НБУ наголосив, що «ринок має бути представлений усіма видами банків». Також він відзначив, що «невеличкі банки часто набагато стабільніші, ніж великі і найбільші. Там значно менше бюрократії, за рахунок швидшої реакції і більшої гнучкості завжди знаходяться конкурентні переваги. Системні банки теж мають свої переваги. Тому я — за максимально можливу багатоукладність системи».

В Асоціації українських банків поділяють таку конструктивну позицію керівництва НБУ. Про це повідомив Президент АУБ Олександр Сугоняко, коментуючи інформацію Голови НБУ Сергія Арбузова. За словами Президента АУБ, така політика регулятора сприятиме відновленню рівних умов конкуренції та стабільності на українському банківському ринку.

Також в АУБ висловлюють готовність до діалогу з НБУ щодо перегляду антиконкурентних норм Постанови Правління Нацбанку № 273. Підставою для таких сподівань слугують висловлювання Сергія Арбузова про ненормальність ситуації, коли банки і регулятор змушені в судовому порядку доводити один одному свою позицію. «Мені дотепер не зрозуміло, кому і навіщо знадобилося зіштовхувати лобами, доводячи справу до судів, банки та їхнього регулятора», - наголосив Голова НБУ.

Коментуючи висловлювання Голови НБУ, Президент АУБ наголосив: «Ці висловлювання свідчать про відповідальну позицію Голови НБУ та подають надію на професійне розв’язання проблеми навколо Постанови № 273».

Прес-служба
Асоціації українських банків

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ