Новини АУБ

Народні депутати вимагають припинити дискредитацію українських банків

38.jpgНародні депутати України стурбовані цілеспрямованими діями з дискредитації банків з українським капіталом. Зокрема, 12 парламентарів направили спільні звернення до керівництва Служби безпеки, Генеральної прокуратури і Ради національної безпеки і оборони з вимогою розслідувати факти поширення недостовірних і провокаційних чуток щодо закриття 50 українських банків.

38.jpgНародні депутати України стурбовані цілеспрямованими діями з дискредитації банків з українським капіталом. Зокрема, 12 парламентарів направили спільні звернення до керівництва Служби безпеки, Генеральної прокуратури і Ради національної безпеки і оборони з вимогою розслідувати факти поширення недостовірних і провокаційних чуток щодо закриття 50 українських банків. Звернення підписали народні депутати Станіслав Аржевитин, Сергій Павленко, Ксенія Ляпіна, Юрій Кармазін, Лілія Григорович, Руслан Князевич та інші.

У депутатському зверненні парламентарі від СБУ, ГПУ і РНБО вимагають встановити замовників акції з дискредитації українських банків і вжити до них відповідні заходи.

Народні депутати стверджують, що масово поширені в ЗМІ під виглядом "експертних оцінок" публікації про нібито закриття впродовж півроку 50 українських банків, є провокаційними і не відповідають дійсності. Крім того депутати переконані, що в даному випадку має місце спланована акція, спрямована на штучне провокування нової хвилі паніки серед вкладників і дестабілізацію банківської системи України.

Нагадаємо, з аналогічним зверненням до СБУ, Генпрокуратури і РНБО раніше звернулася Асоціація українських банків, яка відзначала, що "поширення вказаної провокаційної і недостовірної інформації створює безпосередню загрозу економічній і фінансовій безпеці України".

Прес-служба
Асоціації українських банків

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ