Новини АУБ

Участь у діалоговому майданчику «Допомога бізнесу в умовах війни: релокація та відновлення»


 
В умовах війни, для країни як ніколи важливо утримувати економічний фронт та робити все можливе аби бізнес поступово відновлював свою роботу.
Президент АУБ Андрій Дубас взяв участь у діалоговому майданчику «Допомога бізнесу в умовах війни: релокація та відновлення», який був організований Міністерством економіки України та Командою підтримки реформ, на якому обговорив можливості банківської системи в умовах воєнного стану.
Було зазначено, що банки, навть не дивлячись на на непрості умови, готові проводити кредитну підтримку критично значущих в умовах воєнного стану секторів та підприємств: АПК, харчопром, виробництво товарів першої необхідності, медичних товарів тощо, але для цього потрібно варто розуміти, що банк, як і будь-який інший бізнес, потребує мінімізацію ризиків.
Ми переконані, що і тісному діалозі банківської спільноти та представників Держави - будуть випрацювані ефективні механізми підтримки бізнесу, розвиток якого необхідний як для України, так і для її майбутньої перемоги.
 
*нагадаємо:

За даними Міністерства фінансів, за минулий тиждень у межах держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%» було видано 238 пільгових кредитів на 1,14 млрд грн (у т.ч. держбанками - 180 позик на 0,68 млрд грн).

Усього з моменту старту програми суб’єкти підприємництва станом на 18.07.2022 р. отримали від 45 645 кредитів на 130,45 млрд грн (у т.ч. 29 189 позик – від банків держбанків на 50,27 млрд грн).

За період дії воєнного стану в Україні укладено 10 823 кредитні договори на 40,82 млрд грн (у т.ч. держбанками - 8 713 кредитних договори на 23,62 млрд грн), з яких:

- 0,65 млрд грн – на інвестиційні цілі;

- 3,88 млрд грн – як антикризові кредити;

- 3,18 млрд грн – як рефінансування попередньо отриманих кредитів;

- 19,41 млрд грн – кредити для сільськогосподарських товаровиробників;

- 13,68 млрд грн – на антивоєнні цілі.


Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ