Новини АУБ

Заява АУБ щодо інформаційної атаки на ComInBank, який є членом Асоціації


Асоціація українських банків завжди виступала та неуклінно стоїть на стороні захисту українських банків та підтримки стабільності банківської системи, це – необмінна умова сталого економічного зростання країни.

Сьогодні відбулась зустріч Президента Асоціації Українських Банків Андрія Дубаса з Головою Правління ComInBank Тетяною Путінцевою та єдиним акціонером цієї банківської організації Стефаном Пол Пінтером.

Асоціація Українських Банків висловлює свою підтримку CominBank, який зіштовхнувся з інформаційною атакою та відвертими фейками щодо начебто планів введення у цей комерційний банк тимчасової адміністрації.

Під час зустрічі, Голова Правління ComInBank Тетяна Путінцева та акціонер ComInBank Стефан Пол Пінтер подякували Асоціації Українських Банків за надану підтримку та висловили впевненість щодо поглиблення ефективної співпраці між АУБ та ComInBank.

«АТ "КІБ" дотримується з суттєвим запасом всіх нормативів ліквідності НБУ. Станом на 01.02.2022р. при нормі 100% LCR (ів)  становив 309%, а LCR (вв) = 250%; NSFR при нормі 90% становив 134%; норматив Н6 при нормі 60% становив 68,4%. Отже, банк є повністю платоспроможним  і не має жодних проблем з виконанням своїх зобов’язань.» - заявила Голова Правління ComInBank  Тетяна Путінцева.

Зі свого боку, Президент АУБ Андрій Дубас запевнив, що Асоціація завжди підтримуватиме українську банківську сферу та закликав всю банківську спільноту до єднання перед загрозою дестабілізації банківського сектору. «Ми не знаємо, чому сьогодні мішенню для інформаційної атаки став саме ComInBаnk. Але ми точно розуміємо, що ця атака дестабілізує банківську систему України та підриває довіру населення до всіх українських банків» - заявив Андрій Дубас.

Припускається, що інформаційна атака на ComInBank, ймовірно, може бути складовою частиною атаки на всю банківську систему України. Геополітична напруга та недружні дії деяких держав щодо України в останній час, пов’язані з нагнітанням суспільної напруги в Україні, дозволяють розглядати версію, що атака на ComInBank – далеко не остання спроба дестабілізації банківської системи України. Тому закликаємо всю банківську спільноту до єдності та рішучій протидії неправомірному інформаційному тиску.

 


Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ