Новини АУБ

Підсумковий урочисті збори керівництва банків та небанківських установ - членів АУБ - проведено


Підбиваємо підсумки минулого року і окреслюємо завдання на рік новий – у дружній команді однодумців. 27 січня Асоціація українських банків провела Підсумковий урочистий захід за результатами роботи 2021 року, за участі представників банків, фінансових компаній та інших учасників фінансового ринку України.

У вступному слові Президент Асоціації українських банків Андрій Дубас особливо наголосив, що АУБ – це спільнота,  яка насамперед сприяє розвитку фінансового ринку України та захищає інтереси своїх учасників.

Президент АУБ прозвітував про роботу Асоціації в минулому році.

«Всі заходи ми проводимо в тісному партнерстві з нашими стейкхолдерами – НБУ, Комітетом  з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ, Фондом гарантування вкладів, Кабінетом Міністрів України та Офісом Президента України. У нас можуть бути різні погляди на ті чи інші питання, але ми їх завжди обговорюємо в дискусії», - наголосив спікер.

Очільник АУБ повідомив, про стрімке зростання кількості учасників Асоціації. До АУБ долучилися 27 нових учасників – 10 банків та 17 небанківських фінансових установ. Членами АУБ на сьогодні є близько 70 учасників фінансово-банківської системи. У 2021 році Асоціацією проведено 30 заходів – як у форматі онлайн, так і в форматі живого спілкування, підготовлено двадцять документів – запитів, звернень, заяв щодо тих чи інших питань, які турбували фінансову спільноту. Спікери - як дирекція Асоціації, так і члени Ради та інші експерти 57 разів брали участь у різних теле- та радіоефірах, також у ЗМІ розміщено 87 публікацій щодо питань, які турбували членів АУБ. В сумі це сотні тисяч переглядів.

Окреслюючи плани на 2022 рік, Андрій Дубас повідомив, зокрема, що у вересні буде проведено звітно-виборчий з’їзд АУБ. Особливий наголос Президент Асоціації зробив на те, що в новому році планується пожвавлення роботи профільних комітетів АУБ, створення нових продуктів. В планах Асоціації – активна робота щодо внесення пропозицій регулятивним органам щодо зміни до їхніх нормативних документів в інтересах розвитку фінансового ринку та із використанням кращих західних практик.

«Асоціація хоче стати справжнім фемілі-офісом, щоб будь-який учасник з будь-яким питанням міг звернутися до АУБ і знайшов тут допомогу і підтримку», - зазначив Президент АУБ.

Голова Ради АУБ Станіслав Аржевітін у своєму виступі зазначив, що Рада АУБ планує цього року провести щонайменше 4 спільні засідання спільно із Правлінням НБУ та Радою НБУ. Також за потреби будуть оперативно організовуватися спільні засідання із Комітетом ВРУ з питань фінансів.

«Фінансовий сектор не може жити розділено, він стає єдиним механізмом, який знаходить свої ніші на ринку і якісно взаємодіє. Для цього в АУБ створені комітети, які будуть давати методологічний вектор розвитку ринку», - наголосив перший віце-президент Асоціації Віталій Романчукевич.

 

 

 


Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ