Новини АУБ

АУБ провела нараду з НБУ та Мінцифри щодо доступу до сервісів «Дія»

Асоціація українських банків ініціювала проведення наради з керівництвом Міністерства цифрової трансформації та Національного банку України щодо роботи банківських та небанківських фінансових установ із єдиним порталом державних послуг Дія.

«Україна постійно перебуває в процесі розвитку цифрових технологій, так званої цифровізації. Питання щодо віддаленої ідентифікації, верифікації, подання (шерингу) електронних копій  документів -  в першу чергу, це зручність, а в другу – це завжди питання безпеки. Ми як Асоціація наполягаємо на тому, щоб доступи до сервісів були надані всім учасникам ринку, але, безперечно, із дотриманням на високому рівні заходів безпеки», - наголосив Президент Асоціації українських банків Андрій Дубас.

Під час наради сторони обговорили проблемні моменти щодо відновлення доступу до сервісів «Дія» небанківських фінансових установ.

Міністерство цифрової трансформації прогнозує відновлення такого доступу ще в цьому році. Зараз йде відпрацювання на завершальному етапі тестової платформи, що дозволить в подальшому відновити доступ небанківських фінансових установ до сервісів «Дія». Це означає, що клієнти небанківських фінансових установ матимуть можливість використовувати електронні копії своїх документів, отримувати інші зручності при роботі з фінустановами.

В свою чергу представники Національного банку звернули увагу на те, що питання фінансового моніторингу та підтвердження особи клієнта для НБУ є надзвичайно важливими, оскільки банки і небанківські фінансові установи є суб’єктами первинного фінансового моніторингу.

«АУБ почула думки учасників дискусії та донесе їх до представників небанківського фінансового ринку. Ми і надалі будемо продовжувати пропонувати професійне бачення ринку - як ще можна покращити систему верифікації клієнтів: через «Дію» чи іншими способами», - зазначила голова Комітету АУБ з небанківського кредитування Альона Андронікова.

 Асоціація українських банків дякує учасникам наради за оперативний відгук та долучення до професійної дискусії. Ми переконані, що спільними зусиллями ми будемо робити ринок банківського та небанківського фінансових секторів інноваційнішим,  прозорішим і водночас зручнішим для користувача.

Пресцентр Асоціації українських банків

Тел.: 044 516 8775,

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ