Новини АУБ

Заява Асоціації українських банків

 Асоціація українських банків більше 30 років послідовно відстоює інтереси своїх членів та розвиває вітчизняну банківську систему. АУБ тісно співпрацює з Національним банком України, ми беремо участь у всіх обговореннях питань щодо банківської системи, маємо конструктивний діалог, незважаючи на те, що часто гостро дискутуємо з тих чи інших питань. В світлі останніх подій вважаємо за доцільне висловити свою позицію у ситуації, яка склалася в НБУ.

АУБ високо оцінює реформи, які відбулися в НБУ починаючи з 2014 року. Ми вважаємо за необхідне зазначити, що Асоціація українських банків не вбачає ознак зміни вектору,  підходів у роботі чи відкату реформ з часу призначення Голови НБУ Кирила Шевченка. Навпаки, банківська система працює стабільно, є ліквідною та показує високу дохідність. НБУ, як будь-яка прогресивна інституція, може проводити зміни у своїй структурі, але це не означає що Національний банк України  відходить від принципу незалежності. Асоціація українських банків підтримує принцип незалежності регулятора, як один з основних факторів стабільності банківської системи та фундамент розвитку вітчизняної економіки.

Особливо слід відзначити, що завдяки реформам, проведеним НБУ, під час карантинних заходів минулого і нинішнього років банківська система України впевнено пройшла всі виклики. Не було допущено різких стрибків курсу гривні, банкрутства банків чи значного відтоку депозитів. Це серйозне випробування зайвий раз довело інституційну спроможність регулятора і підтвердило, що нинішнє керівництво НБУ продовжує проводити послідовну та виважену політику.

Президент Асоціації українських банків Андрій Дубас

 

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ