Новини АУБ

АУБ відсвяткувала 30-річний ювілей

З нагоди свого 30-річчя і дня банківського працівника Асоціація українських банків провела урочистий захід, у якому взяли участь представники банків і небанківських фінансових установ, видатні українські діячі та політики.

«Протягом тридцяти років відбулось багато змін в Україні та в банківському секторі, але мета діяльності АУБ була і є незмінною. За цей тридцятилітній період Асоціація пройшла етап свого становлення, розвитку та навіть викликів і, мені приємно зазначити, що за останні три роки нам спільно вдалося відродити Асоціацію українських банків та розпочати новий етап творення її історії. Щиро дякую всім, хто докладає зусиль до розвитку АУБ і фінансової сфери України. Особлива подяка Національному банку України. Сьогодні я можу з впевненістю сказати, що комунікація Нацбанку та Асоціації забезпечена на гідному рівні, тому наші учасники можуть бути певні, що їх пропозиції які виносяться на обговорення засідань АУБ надходять до НБУ», – виступив із вітальним словом Президент Асоціації українських банків Андрій Дубас.

Під час заходу була невимушена дружня атмосфера, звучали привітання від гостей та керівництва АУБ.

«Мені приємно знаходитися на заході з людьми, які закладали економічний фундамент нашої держави й розвивали український банківський сектор. На сторінках історії є злети та падіння, але попри всі труднощі національна банківська система живе і має великий потенціал, адже у нас є чудові люди, які дійсно показали, що здатні ефективно працювати на результат. Я вірю, що банківський сектор України покаже ще кращі результати, ніж ми маємо зараз», – приєднався до вітань Голова Наглядової Ради Національного банку України Богдан Данилишин. Також він зачитав поздоровлення від Голови НБУ Кирила Шевченка.

Варто зазначити, що Голова Ради Асоціації українських банків Станіслав Аржевітін, члени Ради Микола Тарасовець і Михайло Власенко, Перший Віцепрезиден АУБ Віталій Романчукевич і Віцепрезидент Галина Хейло отримали від Національного банку України Почесні грамоти з нагоди 30-річчя Асоціації українських банків та дня банківського працівника та за значний особистий внесок у розвиток національної банківської системи та АУБ, високий професіоналізм і багаторічну працю на благо Української Держави.

Почесним гостем заходу був Третій Президент України, який наразі очолює Вищу колегію Асоціації українських банків, Віктор Ющенко. У своєму виступі він занурив всіх присутніх в історію формування національної банківської системи та АУБ, розповівши про виклики й перемоги, які пройшла Україна після набуття незалежності.

«Для мене велика честь дивитися на те, як ви за 30 років освоїли банківський простір. Коли в державі утворилася Асоціація українських банків, ми розпочали велику національну справу», – зазначив Віктор Ющенко.

До привітань долучився і заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ Олександр Борняков:

«Щиро вітаю АУБ із ювілеєм. Приємно, що Асоціація була створена раніше, ніж незалежна Україна. Дуже дякую за те, що АУБ і кожен її учасник докладає максимум зусиль до розбудови банківської системи держави, адже фінанси – це фундамент будь-якого бізнесу. Навіть попри стрімку диджиталізацію і розвиток криптоактивів банківські установи нікуди не зникнуть і будуть залишатися інституційно важливими структурами, які формують стандарти й надають ряд фінпослуг».

Були привітання і від міжнародних партнерів – Президента Українсько-американської ділової ради (членом якої є АУБ) Моргана Вільямса.

Окрім вітань під час заходу відбулося нагородження переможців Всеукраїнського проєкту «Банки та небанківські фінансові установи України 2020: гідні, успішні, надійні», співорганізатором якого є Видавничий дім «Україна бізнес».

Переможцями стали:

«ТАСКОМБАНК» – «Банк-лідер за рівнем регулятивного капіталу», «Індустріалбанк» – «Лідер за рівнем надійності банківських депозитів», «Мегабанк»  – «Банк-лідер за темпами розвитку»,

«Ідея банк» – «Банк-лідер у споживчому кредитуванні»,

банк «Глобус» «Банк-лідер з кредитування житлової нерухомості серед українських банків»,

«Оксі Банк» – «Банк-лідер у цифровій трансформації»,

«Айбокс банк» – «Лідер за прибутковістю серед банків з українським капіталом»,

«Альт-банк» – «Банк-лідер у впровадженні інновацій», банк «Січ» – «Банк-лідер у прирості активів»,

«Радабанк» – «Лідер з автокредитування серед банків з українським капіталом»,

«Альпрарі банк» – «Банк-лідер з розрахунково-касового обслуговування», «Комерційний індустріальний банк» – «Банк-лідер у роботі з малим і середнім бізнесом»,

«Перший інвестиційний банк» – «Лідер серед українських банків за рівнем довіри від фізичних осіб»,

«Український капітал» – «Банк-лідер  у розвитку програм партнерства»,

«Манівео» – «Лідер ринку небанківського споживчого кредитування онлайн», «СС Loan» – «Лідер у клієнтському сервісі в небанківському споживчому кредитуванні»,

«Авентус Україна» – «Лідер з технологій та інновацій у небанківському споживчому кредитуванні»,

«Укркарт» – «Лідер у розвитку українського карткового бізнесу»,

«UAPay»  – «Кращий український платіжний сервіс». страхова компанія

«Гардіан» – «Прорив року».

Також дипломи отримали:

банк «Альянс» – за визнання міжнародними та національними рейтинговими агентствами,

«Полікомбанк» – за розвиток банківського бізнесу у регіоні,

«Європромбанк» – за активний розвиток та індивідуальний підхід до клієнтів,

«РВС банк» – за високу довіру від малого та середнього бізнесу,

«Асвіо банк» за розробку банківських продуктів,

«Мотор Банк» – за високу довіру від бізнесу та підтримку національного виробника,

банк «Портал» – за активну позицію у розвитку вітчизняної банківської спільноти,

фінансова група «UBS» – за розвиток кредитування малого і середнього бізнесу в Україні,

«Геткар Лізинг» – за стрімкий темп приросту портфелю лізингових угод.

Асоціація українських банків висловлює подяку партнерам заходу «Ukraine and Europe import and Export company», «Еasy wine», флористичній компанії «Камелія» та рекламній агенції «Black Raven Agency».

 

Більше фото за у альбомі заходу на сторінці АУБ у Facebook.

 

Під час заходу були привітання, нагородження, виступи видатних українських діячів.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ