Новини АУБ

АУБ налагоджує міжнародну співпрацю та збільшує кількість членів

Чергове засідання Ради Асоціації українських банків відбулося 1 квітня. Його традиційно відкрив Голова Ради Станіслав Аржевітін.

На початку засідання керівник групи радників Ростислав Наконечний підбив підсумки роботи АУБ за березень:

  • подано запити до НБУ щодо перевірки відповідності окремих нормативних роз’яснень Національного банку України нормам, зазначених у нормативних документах Нацбанку та законодавстві України;
  • отримані та опрацьовані роз'яснення НБУ щодо дій банків у рамках вимог, встановлених постановою №72;
  • подано запит щодо відновлення норми врахування майнових прав на грошові кошти пов’язаних осіб;
  • проведено роботу з банками щодо вдосконалення методів оцінки фінансового стану фізичних осіб, які є суб'єктами господарської діяльності;
  • опрацьовано питання визнання прийнятим забезпеченням майнових прав на нерухоме майно.

Одне з головних питань порядку денного було присвячене можливостям членства Асоціації українських банків у міжнародних організаціях: прийнято рішення вступити до U. S. – Ukraine Business Council.

«Під час робочої поїздки до США я познайомилася з президентом U. S. – Ukraine Business Council – Морганом Вільямсом. Ми домовилися про вступ АУБ до даної організації. Співпраця з ними допоможе нам вийти на новий рівень, налагодити відносини з багатьма іншими міжнародними структурами, реалізовувати потужні спільні проекти», – розповіла Віцепрезидент Асоціації українських банків Галина Хейло.

Зазначимо, що USUBC має понад 200 членів.

Окрім того, під час засідання було розглянуто питання долучення до АУБ нових учасників. Так, тепер ТОВ «Манівео швидка фінансова допомога» є членом Асоціації.

Також виносилася на розгляд проблема законодавчого регулювання комісії інтерчейнджу неринковими методами. У ході обговорення прийнято рішення щодо поновлення активної участі банків у розвитку співпраці з НБУ та НСП «Простір».

Наступне засідання Ради відбудеться у травні.

 

Відбулося засідання Ради.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ