Новини АУБ

АУБ бере участь у розробці стратегії розвитку індустрії віртуальних активів

Радник Президента Асоціації українських банків Сергій Ходакевич взяв участь у форсайті ринку віртуальних активів, який проводили 9 березня Міністерство цифрової трансформації. Захід відбувався з метою сприяння у формуванні ефективної стратегії розвитку індустрії віртуальних активі в Україні. 

«Одна з головних цілей нашого міністерства — створити в Україні найсприятливіше середовище для розвитку ринку віртуальних активів. Для цього в першу чергу нам необхідна дорожня карта розвитку нової індустрії та спільнота, яка допоможе втілити амбітні плани в реальність. Форсайт сформує спільноту тих, хто наблизить майбутнє бажаного розвитку сфери віртуальних активів в Україні. Попереду чимало роботи, адже протягом наступних двох місяців маємо визначитись зі спільним баченням стратегії розвитку ринку», – зазначає заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

Організаторам вдалося зібрати спільноту з представників бізнесу, екосистеми та держави. У форсайті взяли участь близько 70 представників різних відомств і бізнесу. На першій зустрічі у результаті колективної роботи визначено тренди, які впливають на майбутнє ринку віртуальних активів та спрогнозовано ймовірні сценарії його розвитку. На фініші учасники мають прийти до формування дорожньої карти довгострокового розвитку індустрії віртуальних активів в Україні. Робота над концептом розвитком сфери інноваційної діяльності триватиме до 2031 року.

«Криптовалюти, стейблкоїни та різного роду цифорові валюти усе частіше використовуються банками, тому для АУБ дуже важливо брати участь у розробці стратегії розвитку індустрії віртуальних активів. Сьогодні відбулася перша зустріч учасників форсайту. Протягом наступних трьох місяців ми будемо працювати над створення дорожньої карти. Мета дорожньої карти – прийняття Закону «Про віртуальні активи» та різного роду нормативних актів, які сприятимуть створення ефективних рішень, продуктів і сервісів на ринку віртуальних активів, що сприятиме прозорості економічних відносин», – прокоментував Сергій Ходакевич.

Асоціація українських банків висловлює щиру подяку організаторам заходу за надану можливість взяти безпосередню участь у розвитку інноваційної індустрії в Україні.

 

Більше фото дивіться на нашій сторінці у Facebook.

 

Відбувся форсайт ринку віртуальних активів.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ