Новини АУБ

Відбулося засідання Ради АУБ

3 листопада відбулося засідання Ради Асоціації українських банків, під час якого розглянули питання вступу нових членів до АУБ та проведення чергового XVII З’їзду.

У засіданні взяли участь голова Ради Асоціації українських банків Станіслав Аржевітін, президент АУБ Андрій Дубас, віцепрезиденти Віталій Романчукевич та Галина Хейло, а також інші члени ради, серед яких Петро МельникВолодимир Косюга, Микола Тарасовець.

Члени Ради одноголосно проголосували за вступ до АУБ шести банківських та небанківських установ.

Президент АУБ Андрій Дубас зазначив, що станом на кінець жовтня 2020 року членами Асоціації українських банків є близько 40 установ. Наразі ведеться комунікація з іншими банками щодо вступу в Асоціацію серед яких і державні банківські установи.

Зазначимо, що АУБ докладає зусилля у розв’язанні питання щодо непрофільних активів банків і робить все можливе, для того щоб відтермінувати питання вирахування коефіцієнту щодо суми балансової вартості активів як мінімум на один рік у зв’язку із економічною ситуацією України, спричиненою карантинними заходами, пов’язаними із стримуванням поширення COVID-19.

Окрім того, під час засідання Ради було розглянуто питання щодо проведення чергового З’їзду Асоціації.

«4 грудня з 14:00 до 18:00 відбудеться черговий XVII З’їзд АУБ. Захід плануємо провести не у форматі онлайн, а наживо, з дотриманням усіх карантинних вимог. Оскільки цього року Асоціація святкує 30 років з дня заснування, програма міститиме не лише зміни до Статуту, Ради АУБ, тощо, а й інші заходи, такі як вітальні слова від представників органів влади, нагородження», – зазначив голова Ради АУБ Станіслав Аржевітін.

Додамо, що згідно з пунктом 5, підпунктом 5.3 черговий З’їзд Асоціації українських банків скликається не менше ніж один раз на два роки.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ