Новини АУБ

Відбулася зустрічі Асоціації українських банків з керівництвом ФГВФО

Асоціація українських банків ініціювала та провела зустріч з керівництвом ФГВФО для обговорення питань, пов’язаних із вдосконалення системи гарантування вкладів та вступу в силу нових законів.


Відкриваючи зустріч, Президент АУБ Андрій Дубас зазначив, що банківська спільнота має багато питань у зв’язку з прийняттям нових законів і хотіла б отримати на них відповіді та донести свої думки і пропозиції до ФГВФО  з метою вдосконалення роботи системи гарантування вкладів в Україні.


У своєму виступі заступник директора-розпорядника ФГВФО Віктор Новіков розповів про зміни у законодавстві та підкреслив, що головне завдання фонду – зміцнення довіри до банківської системи, зокрема  через гарантування вкладів.   Представник Фонду наголосив, що відповідно до законодавчих змін також підвищено гарантовану суму до 400 тис. грн., а також у 2023 буде підвищено до 600 тис. грн.  ФГФВО в Україні працює за рахунок внесків платоспроможних банків, і тому в жодному разі не зацікавлений витрачати ці ресурси на роботу з банками які перебувають у ліквідації, а навпаки допомагати платоспроможним банкам на етапі виникнення труднощів, щоб запобігати ситуації, яка відбулася в банківській системі у період 2014 – 2018 років, коли з ринку було виведено більше 100 банків.


На зустрічі було обговорено питання законодавчого розширення повноважень фонду. Також розглянуто позитивні практики роботи установ, які подібні за своїми функціями до ФГВФО у інших країнах, та можливості запозичення цього досвіду в Україні.
Дякуємо заступнику розпорядника Фонду Віктору Новікову за грутновні відповіді та обгрунтування питань, які були  порушені банківською спільнотою.

 

Більше фото заходу за посиланням: https://www.facebook.com/auborgua/posts/1483668941970122

 

Пресцентр Асоціації українських банків

Тел.: 044 516 8775,

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ