Новини АУБ

Андрій Дубас: «Є великий запит з боку банків на навчання спеціалістів по роботі з віртуальними активами»  

Відбулася  спільна зустріч розробників тренінгу «Ризик-орієнтований підхід до операцій з віртуальними активами та діяльності провайдерів послуг з віртуальними активами» з  представниками Національного банку України, Міністерства фінансів України, Державної служби фінансового моніторингу України та Асоціації українських банків. У заході також взяв участь представник ДННУ «Академія фінансового управління», яка, за рішенням Уряду, є одним із двох екзаменаційних центрів підсумкового контролю результатів підвищення кваліфікації спеціалістів з питань фінансового моніторингу. 

Зустріч організована Регіональним програмним офісом Управління ООН з наркотиків і злочинності у Східній Європі в рамках Глобальної Програми ООН з протидії відмиванню коштів (UNODC). Було презентовано  можливості проведення освітніх заходів щодо оцінки і управління ризиками використання віртуальних активів в легалізаційних операціях для представників приватного бізнесу з метою набуття практичних знань та навичок побудови і впровадження ризик-орієнтованого підходу до операцій з віртуальними активами. 

Президент Асоціації українських банків Андрій Дубас у своєму виступі під час зустрічі зазначив: «В період карантину ми проводили в онлайн форматі два великих заходи з питань віртуальних активів. Вони опосередковано стосувалися питань фінансового моніторингу та протидії відмиванню коштів. Одна тема стосувалася стейблкоїнів, як фінансового інструменту для банків. А друга – безпосередньо віртуальних активів, блокчейн-технології. Хоча захід був платним, банки реєструвалися на ці заходи великими групами. Особливо активно брали участь великі банки, навіть один із державних банків долучив до цього заходу більше 15 осіб.  Це свідчить про те, що є великий запит з боку банків щодо навчання спеціалістів по роботі з віртуальними активами. Також можемо точно сказати, що сьогодні є дефіцит інформації та навиків у питанні роботи з віртуальними активами, особливо у питаннях комплаєнс та фінансового моніторингу, і це нормально, адже це питання нове не лише в Україні, але й у всьому світі».

 «Всім зрозуміло, що потрібні сертифіковані спеціалісти в цій сфері. Також тут варто прискорити прийняття  нормативних актів регулювання.  Є попит, є пропозиція, є організація, яка може стати українським національним представником, тому, на мою думку, вже зараз  слід переходити до формату офіційної переписки, ставити питання про вартість, зміст навчання, терміни. В процесі  буде формуватися ціна, адаптована для українського ринку», - зауважив Президент АУБ.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ