Експертна думка

БАНКОПАДІВ НЕ БУДЕ: БАНКІВСЬКА СИСТЕМА УКРАЇНИ ПІД ЧАС ВІЙНИ ДЕМОНСТРУЄ ГАРНІ ПОКАЗНИКИ, ГРОМАДЯНИ ДОВІРЯЮТЬ ТА ВКЛАДАЮТЬ КОШТИ У ДЕПОЗИТИ — ВАСИЛЬ ФУРМАН


БАНКОПАДІВ НЕ БУДЕ: БАНКІВСЬКА СИСТЕМА УКРАЇНИ ПІД ЧАС ВІЙНИ ДЕМОНСТРУЄ ГАРНІ ПОКАЗНИКИ, ГРОМАДЯНИ ДОВІРЯЮТЬ ТА ВКЛАДАЮТЬ КОШТИ У ДЕПОЗИТИ — ВАСИЛЬ ФУРМАН  заступник голови Ради НБУ*

Кількість депозитів фізичних та юридичних осіб у гривнях від 24 лютого  збільшилась. Це вказує на довіру українців до банківської системи. Про таке під час брифінгу у Медіацентрі Україна заявив Василь Фурман, заступник голови Ради Національного Банку України. 

«Депозити фізичних осіб від початку війни збільшилися на 80 млрд грн, юридичних осіб — на 55 млрд грн. Трохи зменшилися в доларах: на 1,1 млрд доларів. Вцілому, громадяни довіряють банківській системі», — розповів Фурман. 

Водночас, зросли і показники кредитування. Загалом, від початку року чисті гривневі безготівкові кредити збільшилися на 11%. Найбільше, на словами Фурмана, зросли показники по державним програмам кредитування. 

«Банкопадів — не буде. Тому, що проведені відповідні реформи. В перші дні війни НБУ ставив перед системою наступні цілі: безперебійна робота 24/7, збереження коштів фізичних і юридичних осіб, і ця ціль виконується. Під час війни ВР ухвалила закон, який гарантує 100% коштів фізосіб незалежно від суми. Це величезний плюс», — розповів заступник голови Ради НБУ.

 

*у матеріалі Медіацентру 01.08.22


Автор статті
Прес-служба АУБ

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ