Сiчень

Січень Нарада з приводу запровадження з 1 березня 1999 р. Державного реєстру застав рухомого майна та підготовки банківської системи до роботи з Реєстром як клієнтів та реєстраторів.


Лютий

Ділова зустріч керівництва АУБ з Головою НБУ п. Ющенком В. А. Розглянуто коло питань щодо стану фінансового ринку в Україні, наслідків впровадження для банківської системи Постанови КМУ від 30.01.99 р. №127.

Зустріч керівництва АУБ з першим заступником Міністра фінансів України п. Германчуком П. К. та заступником Міністра п. Литвиним А. В. з питань конверсії ОВДП (Постанова КМУ від 30.01.99 р. №127). АУБ цілеспрямовано відстоювала позицію, що проведення конверсії ОВДП може здійснюватись лише на добровільних засадах та з урахуванням можливостей комерційних банків, їх ліквідності та платоспроможності.

Асоціація українських банків звернулась до судових органів з позовом про визнання Постанови КМУ №127 від 30.01.99 р. такою, що суперечить чинному законодавству.

Асоціація українських банків звернулась до судових органів з позовом про визнання Наказу Державної податкової адміністрації України від 27 серпня 1998 р. №415 таким, що суперечить чинному законодавству.


Березень

Нарада Президента України п. Кучми Л. Д. з керівниками комерційних банків, АУБ, регіональних банківських союзів, на якій були розглянуті питання кредитування реального сектора економіки, формування статутних фондів банків, пожвавлення роботи фондового ринку, надання інформації податковим органам.


Квiтень

“Круглий стіл” на тему “Примушення банків до фіскальних дій”. Обговорено противоправні вимоги ДПА щодо надання банками інформації про наявність і рух коштів на рахунках клієнтів. Учасники “круглого столу” прийняли відкритий лист, який засуджував нецивілізовану вимогу ДПА. Позицію Асоціації було оприлюднено в засобах масової інформації.


Травень

Нарада-семінар “Актуальні питання діяльності комерційних банків на фондовому ринку України”. Розглянуто проблеми та перспективи діяльності банків на фондовому ринку як емітентів цінних паперів, фінансових посередників та інвесторів.


Липень

VIII З’їзд АУБ.


Вересень

Нарада про стан банківської системи, виконання рішень VIII З‘їзду АУБ, доопрацювання проекту Закону “Про банки і банківську діяльність”. Створена робоча група з доопрацювання проекту Закону “Про банки і банківську діяльність”. До складу групи увійшли представники АУБ, НБУ та окремих комерційних банків.


Листопад

Зустріч керівників АУБ та ряду комерційних банків з Головою НБУ п. В. А. Ющенком. Під час зустрічі обговорено питання стратегії розвитку банківської системи України. Прийнято рішення про підготовку проекту Концепції розвитку банківської системи.

Зустріч членів Ради АУБ з Головою НБУ п. В. А. Ющенком. Обговорювалися питання стану банківської системи, формування обов‘язкових резервів від коштів, залучених в іноземній валюті, захисту капіталу банків від знецінення.


Листопад 1999 р. — лютий 2000 р.

У Комітеті з питань фінансів та банківської діяльності Верховної Ради - України працювала робоча група з доопрацювання проекту Закону України “Про банки і банківську діяльність”, до складу якої увійшли Народний депутат України п. І. Юшко, керівники НБУ та АУБ, представники комерційних банків.


Грудень

Нарада з виконавчими директорами регіональних банківських об‘єднань. Виконавчі директори Кримського, Дніпропетровського, Харківського, Одеського банківських союзів, Асоціації банків Львівщини підкреслили необхідність посилення співпраці АУБ та регіональних банківських об‘єднань.

“Круглий стіл” з проблем з капіталізації комерційних банків. У засіданні “круглого столу” взяли участь депутати, представники НБУ, керівники АУБ та комерційних банків, преса.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ