Сiчень

Національним банком України та Асоціацією українських банків проведено конференцію “Забезпечення безпеки банківської діяльності в Україні та шляхи їх вирішення".


Лютий

Зустріч керівництва АУБ з Головою Верховної Ради України п. 0.0. Морозом та Головою Комісії Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності п. В. І. Сусловим, Обговорено зауваження до Закону України "Про банки і банківську діяльність", який регламентує нарощування статутних фондів банків.

Розширене засідання Ради АУБ за участю Голови Правління НБУ п. Ющенка В. А. та заступника Голови Правління НБУ п Кірєєва О. І. Обговорено необхідність вимог НБУ щодо перерахування коштів до міжбанківського фонду страхування вкладів фізичних осіб. Прийнято рішення продовжити пошук найбільш оптимального порядку формування Фонду.


Березень

Нарада-семінар юристів комерційних банків з питань практичного застосування Закону України "Про банкрутство".

Відбулась серія ділових зустрічей АУБ з представниками НБУ, на яких обговорювались зауваження комерційних банків та Асоціації до проекту Положення "Про порядок ліцензування банків в Україні".


Квiтень

Нарада керівників НБУ, АУБ та голів правлінь провідних комерційних банків. Розглянуто можливість створення бюджетного банку, зміни до порядку валютного резервування, обговорено коректність взаємовідносин між НБУ та комерційними банками.


Травень

Адміністрацією Президента України, НБУ та АУБ проведено нараду-семінар для керівників облдержадміністрацій, обласних управлінь НБУ та комерційних банків на тему: "Роль банківської системи в реформуванні економіки".

Зокрема, обговорювалися роль та завдання банківської системи в реформуванні національної економіки, проблеми та шляхи співробітництва банківської системи з органами державної влади.

Спільно з НБУ проведено семінар-нараду кадрових служб банків України. Обговорювалися проблеми кадрового забезпечення банківської системи України, підготовки та перепідготовки банківських фахівців.


Червень

V З’їзд АУБ.


Липень

Спільна нарада фахівців Кабінету Міністрів України, Державної Служби Охорони, Асоціації українських банків, представників комерційних банків з питань організації охорони кредитно-фінансових установ. Вироблена компромісна позиція щодо вартості охорони банківських установ, порядку стягнення заборгованості за послуги охорони та порядку зняття постів охорони.

Проведено зустріч керівництва АУБ з членами Комісії Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності. В ході дискусії дійшли висновку про недоцільність передачі функцій касового виконання бюджету Ощадному банку України.


Серпень

Відбулася зустріч керівництва АУБ з Головою Правління НБУ п. В. ЮЩЕНКОМ. Обговорено порядок співпраці департаментів Національного банку України з фахівцями АУБ та комерційних банків над підготовкою проектів нормативних документів, що регулюють діяльність банків.


Вересень-листопад

Робоча група працівників Департаменту банківського нагляду НБУ, фахівців АУБ та комерційних банків доопрацьовувала проект Інструкції № 10 “Про порядок регулювання та аналіз діяльності комерційних банків”.


Жовтень

Національним банком України проведено “круглий стіл” за участю керівництва Емісійно-кредитного департаменту НБУ, представників АУБ та комерційних банків. Обговорено проект Положення “Про формування банківською системою України обов’язкових резервів”.


Листопад

Створено робочу групу із фахівців АУБ та комерційних банків для розгляду законопроектів, що входять до пакету документів з податкової реформи.

На спільній нараді керівництва НБУ, АУБ та комерційних банків розглянуто підсумки роботи комерційних банків за 10 місяців 1996 року, основні завдання на 1997 рік, особливості регулювання валютних операцій комерційних банків.


Грудень

Керівники НБУ, АУБ та комерційних банків, на нараді розглянули питання розвитку банківської системи у 1997 р. та організації роботи по переходу банківської системи України на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку.

У Кабінеті Міністрів України відбулась нарада під керівництвом Прем’єр- міністра України п. П.Лазаренка за участю керівництва АУБ та комерційних банків України. Розглядались перспективи розвитку банківської системи України та її вплив на розвиток національної економіки.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ