Лютий

Зустріч-семінар юристів українських комерційних банків. Визначені найголовніші напрямки вдосконалення законодавчого поля.


Березень

Нарада банківських фахівців з питань цінних паперів та інвестицій. Обговорено проект Концепції створення і розвитку фондового ринку України, правове забезпечення його функціонування.


Травень

Семінар "Банківські установи в структурі сучасного фондового ринку".


Червень

IV З’їзд АУБ.

Зустріч учасників ІV З'їзду АУБ. з Президентом України п. Л. Кучмою та Головою Верховної Ради України п. О. Морозом, на яких обговорювались шляхи подолання перешкод у реформуванні економіки країни та вдосконалення банківської системи.


Вересень

За ініціативою АУБ створено робочу групу з доопрацювання Положення НБУ "Про економічні нормативи регулювання діяльності банків". До групи увійшли відповідальні працівники НБУ, провідні фахівці АУБ та комерційних банків. Значна кількість пропозицій банків щодо порядку розрахунку показників щоденної ліквідності була врахована НБУ.


Листопад

Робоча група працівників Департаменту банківського нагляду НБУ, фахівців АУБ та комерційних банків доопрацювувала Положення НБУ "Про порядок формування і розміри страхових фондів комерційних банків". Положення було суттєво перероблено з урахуванням пропозицій банків.


Грудень

 На нараді бюджетної Комісії Верховної Ради України з керівниками НБУ, АУБ та головами правлінь провідних комерційних банків обговорювався проект Закону України "Про Державний бюджет України на 1996 рік" та питання оподаткування банківської діяльності.

Керівництво НБУ та АУБ розглянули питання про порядок та строки формування статутних фондів, стан ліквідності банків, порядок розрахунку економічних нормативів та формування обов'язкових резервів, ліцензування валютних операцій, питання організації готівково-грошового обігу. На прохання комерційних банків частина вимог була лібералізована.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ