Новини АУБ

Відбулось засідання Комітету небанківського кредитування


Відбулось засідання Комітету небанківського кредитування Асоціації українських банків, в якому взяли участь представники фінансових компаній, що є членами АУБ, серед них Moneyveo.UA, CCLoan.ua, CreditPlus, SlonCredit, Credit 7 та ін. Модератором робочого стала незмінна Голова комітету, СЕО Moneyveo Alyona Andronikova
В Асоціації українських банків, ми знаємо та безперервно відслідковуємо тенденції розвитку та основну проблематику небанківських фінансових компаній в умовах війни, зокрема - і компаній, які працюють на ринку мікрокредитування.
 
✅Функціонування бізнесу з надання послуг мікрокредитування - отримало значне навантаження внаслідок зміни поведінкової моделі клієнтів, призупинки роботи багатьох секторів економіки та багатьох інших факторів. Водночас, діяльність учасників ринку небанківських фінансових послуг, небанківських фінансових груп та учасників платіжного ринку хоч і була врегульована відповідними рішеннями, проте, на нашу думку, таке врегулювання не є повністю вичерпними та таким, що зосереджує основне навантаження та фінансову відповідальність на компанії, нівелюючи їх потреби та принципи роботи. При цьому, більшість учасників ринку не тільки продовжують активно працювати, зберігаючи робочі місця українців, але й беруть активну участь у підтримці ЗСУ та волонтерських проектах.
✅Ми переконані, що учасники ринку небанківських фінансових послуг, як інші учасники економіки, заслуговують на те, аби бути почутими, а кроки назустріч від Держави - стали практичними та оперативними.
 
✅За результатими засідання Комітету, підготовлено ряд конструктивних пропозицій, реалізація яких - допоможе зберегти стабільність ринку. Ми віримо, що небанківське кредитування - може стати чинником, який допоможе українцям зробити поштовх у розвитку, оперативного обслуговування торгівельних та виробничих операцій, логістиці та іншому.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ