Звітно-виборчий З’їзд АУБ обов’язково буде проведено

З'їзди Перегляди: 6593

\"f72aed0704c6416d948d2071f67132c9.jpg\"Звітно-виборчий З’їзд Асоціації українських банків буде обов’язково проведено виконавчою дирекцією АУБ. Про це повідомили у листі банкам-членам АУБ Голова Ради Асоціації, народний депутат України Станіслав Аржевітін та Президент АУБ Олександр Сугоняко.

У листі АУБ до банків наголошується, що «Асоціація українських банків та її Виконавча дирекція продовжують діяти у звичайному режимі, а чинне керівництво АУБ продовжує легітимно виконувати свої статутні обов’язки». Також у листі наголошується, що «Звітно-виборчий З’їзд АУБ буде обов’язково проведений. Для цього керівництво АУБ докладає відповідні зусилля, спрямовані на створення належних зовнішніх передумов для проведення найближчим часом З’їзду та забезпечення його учасникам можливостей для вільного волевиявлення».

У додатку до листа банкам направлено комплект звітних матеріалів АУБ щодо діяльності з липня 2007 року до червня 2011 року, які мали бути представлені делегатам XV З’їзді АУБ.

Як вже повідомлялося, на комерційні банки, які входять до АУБ, минулого тижня було застосовано адміністративний тиск з метою зриву ХV звітно-виборчого З’їзду АУБ.

В листі до банків нагадується, що Рада АУБ 3 лютого 2011 р. ухвалила рішення скликати черговий звітно-виборчий XV З’їзд АУБ 24 червня 2011 р., а також доручила Виконавчій дирекції АУБ створити оргкомітет для організації і проведення З’їзду. Створений оргкомітет та Виконавча дирекція виконали комплекс необхідних заходів, спрямованих на забезпечення проведення З’їзду на належному рівні. Зокрема, в результаті проведеної роботи станом на ранок 23 червня 2011 року свою участь в XV З’їзді АУБ підтвердили і проплатили відповідні внески 87 учасників З’їзду АУБ, що становило майже 80% від загальної кількості членів АУБ з правом голосу.

Однак протягом 23 червня в результаті адміністративного тиску на банки несподівано сталася масова письмова відмова раніше заявлених учасників від участі у XV З’їзді АУБ. Зокрема, до Виконавчої дирекції АУБ надійшло 48 письмових повідомлень від банків про неможливість з різних формальних причин участі їхніх представників у З’їзді. Таким чином, черговий звітно-виборчий XV З’їзд АУБ через відсутність передбаченого Статутом АУБ кворуму не відбувся в силу обставин, незалежних від оргкомітету З’їзду та Виконавчої дирекції АУБ.

Як наголошують в АУБ, останні події свідчать про небувале адміністративне втручання чиновників в діяльність комерційних банків та їхніх саморегулюючих організацій. За словами Олександра Сугоняко, такого адміністративного тиску банки не знали за всі 20 років незалежності України.


Прес-служба
Асоціації українських банків


\"f72aed0704c6416d948d2071f67132c9.jpg\"Звітно-виборчий З’їзд Асоціації українських банків буде обов’язково проведено виконавчою дирекцією АУБ. Про це повідомили у листі банкам-членам АУБ Голова Ради Асоціації, народний депутат України Станіслав Аржевітін та Президент АУБ Олександр Сугоняко.