Вітальне слово Заступника Голови Національного банку України Володимира Кротюка

Історія Асоціації Українських банків Перегляди: 5113
korotyuk.jpgВи представляєте системні інтереси у відносинах із НБУ. Виповнюється 20 років із часу створення Асоціації українських банків, яка об’єднує комерційні банки та представляє їх системні інтереси у відносинах із Національним банком України та органами державної влади.

korotyuk.jpgВи представляєте системні інтереси у відносинах із НБУ

Виповнюється 20 років із часу створення Асоціації українських банків, яка об’єднує комерційні банки та представляє їх системні інтереси у відносинах із Національним банком України та органами державної влади.
Національний банк високо оцінює внесок Асоціації в розвиток та зміцнення вітчизняної банківської системи, розроблення та вдосконалення регуляторних актів щодо діяльності банків, кваліфікований підхід до вирішення багатьох питань банківської діяльності.
Запроваджувані в Україні ринкові реформи спонукають до пошуку нових підходів до вдосконалення функціонування банківської системи. Стандарти банківського регулювання та нагляду слід максимально наблизити до вимог законодавства Європейського Союзу та Базельських принципів. Невідкладного вирішення потребує поліпшення законодавства, спрямованого на захист прав кредиторів.
Нам слід відновити макроекономічну стабільність, забезпечити економіку кредитними ресурсами, зміцнити банківську систему та підвищити її стійкість до криз.
Необхідно повернути довіру населення до банківської системи та створити в суспільстві позитивний імідж банкіра.
Впевнений, що ці завдання будуть виконані за активної участі Асоціації.
Користуючись нагодою, хочу привітати Асоціацію українських банків з ювілеєм та побажати всім банківським працівникам нових досягнень на професійній ниві.