Історія

2007 рік

2007 рік
Січень – червень Участь представників АУБ у роботі консультаційно –експертної ради при Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Січень - червень Участь у роботі міжвідомчої робочої групи з дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, при Державному комітеті фінансового моніторингу України.
26 січня За ініціативою АУБ у заступника Голови НБУ п. Савченка О.В. відбулася нарада з обговорення остаточної редакції проекту Інструкції НБУ з організації перевезення валютних цінностей та інкасації коштів у банківських установах України.У нараді взяли участь представники АУБ, Укрсоцбанку, Ощадбанку, ТАС-Комерцбанку, Петрокомерцбанку, Експрес-банку.Під час наради домовились про прискорення затвердження Інструкції Правлінням НБУ.
31 січня Участь у засіданні робочої групи з підготовки матеріалів до розгляду на засіданні Ради національної безпеки і оборони України питання “Про заходи щодо обмеження відтоку капіталів за межі України”. До складу робочої групи увійшли: заступник Секретаря РНБО, Голова ДКЦПФР, Голова комісії з регулювання ринків фінансових послуг, Заступник Голови Правління Нацдепозитарію, керівники: Держфінмоніторингу, Держстату, Інстітуту економіки, НБУ, Генпрокуратури, Мінфіну, МВС, Мінекономіки, Державної податкової адміністрації, СБУ, депутати та ін.
Лютий - березень За ініціативою АУБ проведено серію робочих нарад в НБУ з вироблення узгоджених пропозицій до другого читання проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законів України” (щодо регулювання діяльності банків) – реєстраційний №2248.
5 березня В Комітеті ВР України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відбулася нарада з обговорення законопроекту “Про зброю в цивільному обігу”.У нараді взяли участь Голова Комітету п. Стретович В.М., народні депутати України, представники НБУ, АУБ та комерційних банків.За результатами наради домовлено продовжити роботу над законопроектом “Про зброю в цивільному обігу” та відновити законопроект щодо внесення змін до Закону України “Про банки і банківську діяльність” в частині охорони банківських цінностей.
Березень В АУБ створена робоча група із захисту прав банків- кредиторів, що надали кредити ВАТ “Агроекспорт”.
13 березня Нарада в НБУ з узгодження пропозицій НБУ та АУБ до проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законів України” (щодо регулювання діяльності банків) – реєстраційний №2248.У нараді взяли участь заступник Голови НБУ п. Кротюк В.Л., народні депутати України пп. Аржевітін С.М., Воропаєв Ю.М., Президент АУБ п. Сугоняко О.А., представники НБУ та АУБ.За результатами наради узгоджена значна кількість пропозицій та зауважень, що надавалися АУБ до другого читання законопроекту.
Березень В АУБ створена робоча група з опрацювання питання прийому від водіїв безготівкових штрафів за порушення правил дорожнього руху.
22 березня В АУБ відбулася робоча зустріч з Президентом Асоціації банків Азербайджану п. E. Ісмаїловим.За результатами зустрічі домовлено про підготовку договору про співпрацю між АУБ та Асоціацією банків Азербайджану.
23 березня Відбулася зустріч Президента АУБ п. О. Сугоняка з Головою Верховного суду України п. В. Онопенком.Зустріч проведено у відповідь на звернення АУБ з приводу фактів порушення прав кредиторів та збільшення чисельності фактів використання судових органів у подібних діях.
30 березня В АУБ відбулася зустріч Президента АУБ п. О.Сугоняка з групою експертів місії МВФ.Під час зустрічі сторони обговорили питання стану та перспектив розвитку фінансового ринку та національної банківської системи, ризики, притаманні банківській діяльності.
5 квітня Підписаний Меморандум між АУБ та четвіркою міжнародних аудиторських компаній про спільне проведення Конкурсу річних звітів та WEB-сторінок банків.
19-27 квітня Участь у міжнародному семінарі на тему “Запобігання відмиванню грошей – практичний підхід”
Квітень Участь представників АУБ в робочій групі НБУ з опрацювання проекту Податкового кодексу України.
17 травня Участь представника АУБ у Євразійському Круглому столі з питань корпоративного управління в банках. Учасниками Круглого столу були також представники Вірменії, Азербайджану, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Монголії, України та Узбекистану.Предметом обговорення травневого Круглого столу були Короткі рекомендації з вироблення політики в області корпоративного управління в банках країн Євразійського регіону.
17 травня В АУБ відбулося засідання круглого столу з обговорення проекту нової редакції Положення “Про вимоги щодо технічного стану та організації охорони приміщень банків України”.У засіданні круглого столу взяли участь керівники служб безпеки банківських установ.За результатами обговорення узагальнені пропозиції направлені до НБУ.
22 травня Участь представника АУБ у XXII щорічному зібранні Асоціації регіональних банків Росії (асоціація “Росія”), під час якого відбувся обмін інформацією про діяльність російської банківської системи.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ