АСОЦІАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ БАНКІВ

Все тільки починається...

Участь у 4-му Українсько-Литовському економічному форумі

7 грудня президент Асоціації українських банків (далі АУБ) Андрій Дубас взяв участь у 4-му Українсько-Литовському економічному форумі, організованому Українським союзом промисловців і підприємців, Конфедерацією промисловців Литви, Українсько-Литовською Діловою радою за підтримки Посольства України у Литві.

Форум став найбільшим двостороннім заходом у 2018 р. – у його роботі взяли участь близько 600 представників приватних та державних компаній, бізнес-асоціацій, експертного та наукового середовища, а також органів влади України і Литви.

Під час виступу у панелі "Фінансові інстументи та інвестиційний клімат" президент АУБ презентував головні історичні здобутки АУБ. Заснована іще 1990 року більшістю тогочасних банків, АУБ стояла біля витоків становлення ринкової економіки в Україні, зарекомендувала себе важливим чинником стабільного розвитку вітчизняної фінансово-кредитної системи й сьогодні і надалі відіграє важливу роль у суспільному і економічному житті України, є членом Європейської банківської федерації з 2008 року, членом об'єднання асоціацій банків країн-членів ГУАМ; саме АУБ у 2011 році доклала багато зусиль для виключення України з чорного списку FATF, а банки-члени АУБ є стійкими і готовими як ніхто інший в Україні виступити найдіними партнерами для іноземних інвесторів зокрема і в проектах зеленої енергетики особливо з огляду на те, що такі проекти захищені від девальваційних ризиків законом.

Серед інших учасниками форуму виступили Перший віце-прем’єр-міністр, Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та Міністр економіки Литовської Республіки Віргініюс Сінкявічюс, які відзначили надзвичайно високу динаміку торговельного та інвестиційного співробітництва між Україною та Литвою в останні роки, навели приклади ефективної співпраці між українськими та литовськими компаніями, поінформували про ключові пріоритети економічної політики обох країн та окреслили найбільш перспективні сфери двостороннього співробітництва.

При використанні матеріалів посилання на Асоціації Українських Банків є обов'язковим