Новини АУБ

Радник Президента України та Президент АУБ обговорили проблемні питання стану банківської галузі

e1cc1cb5a6_88570.jpgПрезидент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко провів ділову зустріч з Радником Президента України, директором Інституту стратегічних оцінок академіком Павлом Гайдуцьким. Під час зустрічі були обговорені проблемні питання стану банківської галузі в Україні та шляхи їх розв’язання. Зокрема Президент АУБ презентував Аналітичну записку “Уроки банківської кризи 2008-2009 років і шляхи стратегічної трансформації банківської галузі України”.

e1cc1cb5a6_88570.jpgПрезидент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко провів ділову зустріч з Радником Президента України, директором Інституту стратегічних оцінок академіком Павлом Гайдуцьким.

Під час зустрічі були обговорені проблемні питання стану банківської галузі в Україні та шляхи їх розв’язання. Зокрема Президент АУБ презентував Аналітичну записку “Уроки банківської кризи 2008-2009 років і шляхи стратегічної трансформації банківської галузі України”. Наголосивши на необхідності забезпечення контролю національного капіталу над банківською системою, як базової умови збереження економічного суверенітету України, Президент АУБ звернув увагу на допущені в попередні роки помилки, які призвели до надмірної доларизації економіки та фрагментації банківської галузі залежно від походження капіталу. За словами Президента АУБ, розпад галузі на окремі фрагменти несе загрозу як її стабільності, так і економіки в цілому, оскільки стратегії цих фрагментів відмінні та не сумісні між собою. Під час зустрічі Президент АУБ ознайомив з пропозиціями АУБ щодо розробки довгострокової стратегії розвитку національної банківської системи України.

Павло Гайдуцький подякував за представлені матеріали, наголосивши на значимості здійсненої АУБ роботи.

Нагадаємо, що нещодавно Асоціація українських банків направила відкритого листа Президенту України, Прем’єр-міністру України, Голові Верховної Ради України, Голові Національного банку України, Голові Наглядової Ради НБУ та Секретарю Ради національної безпеки і оборони України. Разом з листом, були надані пропозиції щодо виведення української банківської галузі з кризи та подальшого її розвитку. Зокрема, в пакеті пропозицій АУБ представила і вищезгадану Аналітичну записку. Також АУБ запропонувала розробити проект довгострокової стратегії розвитку національної банківської системи України, надавши конкретні пропозиції з цього питання.

Також під час зустрічі було обговорено законопроект № 0884 та Постанову НБУ № 273, норми яких ведуть до витіснення з ринку «малих» та «середніх» банків з українським капіталом.


Довідково:

ГАЙДУЦЬКИЙ Павло Іванович – Радник Президента України Віктора Януковича, керівник робочої групи при Президентові України, директор Інституту стратегічних оцінок, доктор економічних наук, професор, академік НААН. Працював Заступником Глави Адміністрації Президента України (07.1997-05.2005), кер. Гол. Управління з питань економічної політики (01.2000 -02.2005), Міністром сільського господарства і продовольства України (08.1995-06.1996). Засл. діяч науки і техніки України (1998). Автор понад 300 наук. праць.


Прес-служба  
Асоціації українських банків 

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ