Новини АУБ

Майбутнє Європи знаходиться в Україні

Перший Віцепрезидент Асоціації українських банків Віталій Романчукевич на запрошення компанії Ukinvest-EU LTD взяв участь в бізнес-сніданку "New Opportunities (Нові можливості) 2021". Ukinvest-EU LTD –  британська інвестиційна компанія, головна сторінка української версії сайту якої відкривається промовистою фразою: «Майбутнє Європи знаходиться в Україні».

Як міжнародний експерт в сфері фінансів  Віталій Романчукевич взяв участь у дискусійній панелі, присвяченій оцінці потенціалу розвитку економік, зокрема, ключових галузей України та інших країн Європи.

«Відбулася цікава дискусія та професійна розмова щодо інвестиційної привабливості України», - розповів Перший Віцепрезидент АУБ. І повідомив основні меседжі бізнес-сніданку: Іноземні інвестиції в українську економіку:

- створюють якісні робочі місця для людей не лише в самій компанії, а й в суміжних галузях;

- є каналом надходження капіталу для розвитку бізнесу без збільшення боргового навантаження;

- приносять в Україну валюту, підтримуючи курсову рівновагу;

- не мають небезпечної волатильності «гарячих грошей» - це довгострокові кошти;

- приносять знання та технології, які потім використовують по всій країні;

- інтегрують Україну в європейське середовище.

У своєму виступі Перший Віцепрезидент АУБ розповів про інвестиційну привабливість іноземних інвестицій в українську економіку та про те, які процеси гальмують вкладення коштів. Спікер звернув увагу учасників заходу на потенційні вигоди інвестування в індустріальні  парки. Прийняті нещодавно зміни до Закону України "Про індустріальні парки"  передбачають низку вагомих стимулів для інвестицій в ці спеціальні економічні структури.

Як доктор економічних наук Віталій Романчукевич наголосив, що учасники індустріальних парків отримають суттєві вигоди, зокрема, мінімізацію витрат матеріальних, фінансових, трудових і часових ресурсів, необхідних для започаткування господарської діяльності, можливість одержання послуг, пов'язаних із забезпеченням господарської діяльності, від керуючої компанії. Самі керуючі компанії зможуть отримувати доходи за рахунок надання в користування учасникам парків земельних і виробничих площ, обладнання, а також послуг, пов'язаних із забезпеченням їх господарської діяльності. Створення робочих місць, активізація господарської діяльності та забезпечення соціально-економічного розвитку відповідних територій сприятиме розвитку місцевих громад і загалом економіки й соціальної сфери держави.

Пресцентр Асоціації українських банків

Тел.: 044 516 8775,

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ