Новини АУБ

Створено Комітет АУБ з питань комплаєнсу та фінансового моніторингу для небанківських фінансових установ

Сьогодні фінансовий моніторинг є частиною культури фінансової спільноти в Україні та невід’ємною складовою повсякденної ділової практики банків та небанківських фінансових установ (НФУ).

Задля вдосконалення норм чинного законодавства в даній сфері, пошуку нових ефективних інструментів регулювання питань фінансового моніторингу та комплаєнсу в Асоціації українських банків створено Комітет з питань комплаєнсу та фінансового моніторингу  для небанківських фінансових установ. Головою Комітету обрано Генерального менеджера з фінансового моніторингу ТОВ «Манівео швидка фінансова допомога» Зою Нестеровську.

«Для досягнення позитивних показників діяльності небанківських фінансових установ, одним із стратегічно важливих елементів є можливість відкритої співпраці між учасниками ринку та регулятором. Завдяки сприянню АУБ стає можливим формування концепції взаємодії НФУ, банків та НБУ як єдиного процесу, спрямованого на досягнення високих стандартів відповідності у сферах комплаєнсу та фінансового моніторингу», – прокоментувала Зоя Нестеровська.

 

«Ми із задоволенням допомагаємо небанківським фінансовим установам взаємодіяти, співпрацювати, знаходити спільні  точки дотику задля захисту своїх інтересів. Робота в Комітеті  допоможе НФУ  консолідувати зусилля у розв’язанні проблемних питань, вчасно адаптуватися до нових регуляторних умов. На сьогодні в АУБ вже функціонує Комітет з питань комплаєнсу та фінансового моніторингу  для банків. Сподіваюся, ці два комітети будуть активно взаємодіяти і виступати єдиним фронтом для вирішення спільних проблем», - зазначив Президент Асоціації українських банків Андрій Дубас.

 

 

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ