Новини АУБ

Відбулося засідання Ради Асоціації українських банків

Асоціація українських банків впевнено крокує вперед. Задля консолідації спільних зусиль членів АУБ відбулося засідання Ради Асоціації. На розгляд було винесено ряд важливих питань, зокрема, обрання Віцепрезидента АУБ.

Засідання традиційно відкрив Голова Ради АУБ Станіслав Аржевітін:

«Я радий бачити членів Ради Асоціації українських банків на черговому засіданні, яке нарешті відбувається не в онлайн-режимі. Впевнений, що атмосфера живого спілкування сприятиме плідній праці та надихатиме на нові проекти. Сьогодні на розгляд винесено ряд питань, серед яких включення нових членів до АУБ, обрання Віцепрезидента та проведення урочистого заходу Асоціації, присвяченого її історії».

На початку засідання Ради було підбито підсумки діяльності Асоціації українських банків за перші два місяці 2021 року:

– відбувається активна робота Комітетів АУБ (з питань нагляду за діяльністю банків і з питань комплаєнсу та фінансового моніторингу) – ініційовано внесення змін до нормативних документів НБУ;
– АУБ виступила на захист інтересів банків, звернувшись до Антимонопольного комітету України, стосовно забезпечення рівних конкурентних умов на ринку;
– спільно з USAID Агро створено робочу групу з розробки уніфікованого банківського ІТ-продукту з фінансування купівлі землі;
– триває робота із впровадження освітньо-професійної програми АУБ та реалізації проекту щодо активної присутності банків у медійному просторі.

Важливим є і те, що Асоціація долучається до реалізації програм Регіонального відділення Фонду державного майна України в м. Києві.

«Нещодавно відбулася робоча зустріч із Фондом держмайна. У рамках раніше підписаного Меморандуму Банки України матимуть змогу долучитися як партнери до програми приватизації й розробити власні програми кредитування купівлі об’єктів приватизації. Вироблення підходів до аналізу об'єктів приватизації одночасно із встановленням актуальних вимог до профілю клієнта дадуть можливість запустити в дію нові ефективні банківські продукти», – зазначив Перший Віцепрезидент АУБ Віталій Романчукевич.

Асоціація українських банків також налагоджує тісну співпрацю і з колегами з Америки. Віцепрезидент АУБ Галина Хейло мала робочу поїздку до США у рамках якої відбулося 60 ділових зустрічей з колегами з Вашингтону, Філадельфії, Нью-Йорку та Маямі:

«На мою думку, поїздка була досить успішною. Ми домовилися про співпрацю із Американським центром лідерства «Відкритий світ». Дана організація створена Конгресом Сполучених Штатів Америки й активно займається волонтерською діяльністю, у тому числі й в Україні. Спільно з «Відкритим світом» ми організуємо дві програми, одна з яких – це стажування дітей воїнів АТО в українських банках, а інша – навчальні поїздки для банкірів у США. Також домовилися про співпрацю з U. S. – Ukraine Business Council».

Важливим питанням порядку денного було обрання ще одного Віцепрезидента Асоціації українських банків. Ним став Станіслав Нерух, який ініціював реалізацію в Асоціації низки проектів.

«Я радий долучитися до Асоціації українських банків. Дякую за довіру до мене та ініційованих мною проектів, які сприятимуть розвитку як Асоціації, так і фінансового сектору України в цілому», – прокоментував Станіслав Нерух.

Під час засідання ради також було погоджено проведення у травні 2021 року урочистого заходу, який буде присвячений історії Асоціації українських банків та дню банкіра.

Додамо, що на засіданні Ради були присутні 11 її членів з 13.

Член Ради АУБ, Голова Правління АТ «Полікомбанк» Микола Тарасовець в свою чергу відмітив що Асоціація українських банків розвивається і зміцнює свої позиції. Про це свідчить і збільшення кількості членів, і реалізація нових ефективних проектів, і налагодження співпраці з іноземними колегами.

Наступне засідання Ради Асоціації українських банків відбудеться 24 березня 2021 року.

 

Більше фото дивіться на нашій сторінці у Facebook.

В АУБ обрано Віцепрезидента, який реалізовуватиме низку нових прогресивних проектів.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ