Участь у 4-му Українсько-Литовському економічному форумі

Перегляди: 13851

Під час виступу у панелі "Фінансові інстументи та інвестиційний клімат" президент АУБ презентував головні історичні здобутки АУБ. Заснована іще 1990 року більшістю тогочасних банків, АУБ стояла біля витоків становлення ринкової економіки в Україні, зарекомендувала себе важливим чинником стабільного розвитку вітчизняної фінансово-кредитної системи й сьогодні і надалі відіграє важливу роль у суспільному і економічному житті України, є членом Європейської банківської федерації з 2008 року, членом об'єднання асоціацій банків країн-членів ГУАМ; саме АУБ у 2011 році доклала багато зусиль для виключення України з чорного списку FATF, а банки-члени АУБ є стійкими і готовими як ніхто інший в Україні виступити найдіними партнерами для іноземних інвесторів зокрема і в проектах зеленої енергетики особливо з огляду на те, що такі проекти захищені від девальваційних ризиків законом.



Серед інших учасниками форуму виступили Перший віце-прем’єр-міністр, Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та Міністр економіки Литовської Республіки Віргініюс Сінкявічюс, які відзначили надзвичайно високу динаміку торговельного та інвестиційного співробітництва між Україною та Литвою в останні роки, навели приклади ефективної співпраці між українськими та литовськими компаніями, поінформували про ключові пріоритети економічної політики обох країн та окреслили найбільш перспективні сфери двостороннього співробітництва.

 

Президент АУБ взяв участь у 4-му Українсько-Литовському економічному форумі 7 грудня 2018 р.

7 грудня президент Асоціації українських банків (далі АУБ) Андрій Дубас взяв участь у 4-му Українсько-Литовському економічному форумі, організованому Українським союзом промисловців і підприємців, Конфедерацією промисловців Литви, Українсько-Литовською Діловою радою за підтримки Посольства України у Литві.
Форум став найбільшим двостороннім заходом у 2018 р. – у його роботі взяли участь близько 600 представників приватних та державних компаній, бізнес-асоціацій, експертного та наукового середовища, а також органів влади України і Литви.