erg.jpgАсоціація українських банків вважає недопустимою адміністративну дискримінацію 43 працюючих банків щодо нарощення регулятивного капіталу та консолідації. Як зауважують в АУБ, за двадцятирічну історію України є лише поодинокі випадки успішного злиття банків. Але, найголовніше, що це злиття ніяк не вирішує питання покращення економічного стану і надійності банків, а лише задовольняє рекомендації Форуму провідних міжнародних фінансових установ (див.: http://economics.unian.net/ukr/detail/77135 ) і їх закордонних лобістів в особі МВФ та Світового банку. Тому в АУБ, після отримання рішення Київського апеляційного адміністративного суду, готуватимуть касаційну скаргу щодо дискримінаційних положень Постанови НБУ № 273.

Як наголошують в АУБ, прийнятий 15 лютого 2011 року Закон України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо регулювання діяльності банків)” (законопроект №0884) встановлює у якості контрольного показника наявність у банку статутного капіталу у сумі 120 млн. грн. і передбачає на виконання цієї норми п’ятирічний термін.

В АУБ відзначають, що набрання чинності згаданим Законом потребуватиме внесення відповідних змін до нормативних актів Національного банку України, у тому числі, і з питань капіталізації.

Зважений підхід до питань капіталізації банків ІV групи підтверджується і висловлюваннями Голови Національного банку України Сергія Арбузова, який у своєму інтерв’ю газеті “Дзеркало тижня” нещодавно заявив: “В досяжному для огляду майбутньому ми будемо підвищувати вимоги до капіталізації існуючих банків тільки відповідно до закону”. При цьому Голова НБУ висловився за “максимально можливу багатоукладність системи”, задекларувавши, що “ринок має бути представлений усіма видами банків”. Це дає надію на плідний діалог між першим і другим рівнями банківської системи.

Український державний наглядовий орган навряд чи може бути задоволений тим, що 43-м нормально працюючим українським банкам адміністративно створюються проблеми для їх діяльності, – вважає Президент АУБ Олександр Сугоняко.

Прес-служба
Асоціації українських банків

erg.jpgАсоціація українських банків вважає недопустимою адміністративну дискримінацію 43 працюючих банків щодо нарощення регулятивного капіталу та консолідації. Як зауважують в АУБ, за двадцятирічну історію України є лише поодинокі випадки успішного злиття банків.

 

вул. Євгена Сверстюка, 15 Київ 02002 Україна

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.                               
(044) 516-8775

Ознайомитись з політикою конфіденційності та захисту персональних даних

 

 

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Dark_Red Dark_Blue

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction