admsud.jpgАсоціація українських банків продовжує діяти щодо відміни Постанови НБУ від 09.06.2010 р. № 273 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України», як такої, що порушує права середніх та малих банків.

Як вже повідомлялося, групою комерційних банків з ініціативи Асоціації українських банків було подано позовну заяву до Окружного адміністративного суду міста Києва при визнання незаконними та нечинними дискримінаційних положень згаданої Постанови НБУ.

Чергове судове засідання за позовом банків до НБУ призначене на 7 грудня 2010 року на 12:00 год. у приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: місто Київ, вул. Десятинна, 4/6.

Нагадаємо, що даною Постановою Національний банк України зобов’язав банки, які на дату набрання чинності Постанови №273 мають регулятивний капітал менший, ніж 120 млн. грн., збільшити його до цього розміру до 1 січня 2012 року. Також НБУ заборонив банкам, у яких розмір регулятивного капіталу менший, ніж 120 млн. грн., до часу приведення розміру регулятивного капіталу у відповідність до вимог Постанови №273 залучати вклади (депозити) від фізичних осіб більше обсягу залучених вкладів фізичних осіб на дату набрання чинності Постанови.

Окрім цього НБУ зобов’язав банки, які отримали письмовий дозвіл на здійснення окремих операцій до набрання чинності Постановою №273 та мають регулятивний капітал менший, ніж установлений Постановою, для збереження права на здійснення цих операцій до 1 січня 2012 привести розмір свого регулятивного капіталу у відповідність до вимог Постанови, а це 120, 180 та 240 млн. грн.

Як вже повідомлялося, Антимонопольний комітет України підтримав позицію Асоціації українських банків та звернувся до Національного банку України з рекомендацією переглянути окремі положення Постанови НБУ № 273 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України». Зокрема, у листі в.о. Голови АМКУ Ю.Кравченка до АУБ зазначається, що «розглянувши звернення Асоціації українських банків від 04.08.2010 р. № 06.1-06/0497 на дії Національного банку України, які полягають у прийнятті Правлінням постанови № 273», «Антимонопольний комітет України, з метою забезпечення банкам рівних умов діяльності на ринку послуг із залучення вкладів (депозитів) фізичних осіб та сприяння розвитку конкуренції, листом від 22.11.2010 р. № 23-29/10-11011 звернувся до Національного банку України з пропозицією про перегляд необхідності введення регулювання, передбаченого пунктом 6 зазначеної Постанови».

Прес-служба
Асоціації українських банків

admsud.jpgАсоціація українських банків продовжує діяти щодо відміни Постанови НБУ від 09.06.2010 р. № 273 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України», як такої, що порушує права середніх та малих банків.

 

вул. Євгена Сверстюка, 15 Київ 02002 Україна

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.                               
(044) 516-8775

Ознайомитись з політикою конфіденційності та захисту персональних даних

 

 

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Dark_Red Dark_Blue

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction