aub1.jpg22 липня 2010 р. відбулось чергове засідання Ради АУБ.
На засіданні Ради були розглянуті актуальні проблеми діяльності системи комерційних банків, зокрема:
- про стан української банківської системи і завдання відновлення її базових функцій та про роль  АУБ у цьому процесі;
- про роботу АУБ з питань законодавчого та нормативного регулювання діяльності банків;
- про підготовку загальноукраїнського зібрання банкірів восени поточного року;
- про  деякі аспекти підготовки звітно-виборчого з`їзду АУБ у 2011 році;
- про рішення щодо членів АУБ, які не сплачують членських внесків до АУБ та інші питання.
До складу АУБ було прийнято ПАТ “Ерде Банк”.

При обговоренні питань порядку денного було особливо відзначено негативну роль і наслідки, які може мати застосування Постанови НБУ №273.  Тому одним з головних завдань АУБ є проведення комплексу заходів щодо скасування цієї Постанови. Про проведені заходи та їх результати Виконавчій дирекції доручено інформувати банки – члени АУБ.
При обговоренні завдань, що стоять перед АУБ, члени Ради наголосили на необхідності зміни методів роботи АУБ, зокрема, розширенні практики проведення “круглих столів” і тематичних зустрічей з представниками банків з обговорення професійних питань, посиленні спілкування керівників Виконавчої дирекції АУБ з головами правлінь банків, більш широкого залучення членів Ради АУБ та голів банків до вирішення проблемних питань банківської діяльності у державних органах.
Була відзначена необхідність консолідації зусиль банківської системи в умовах її фактичної фрагментації, з іншого боку, необхідно підняти питання недопущення дискримінації малих банків чи якихось інших груп від різних центрів впливу. Було підкреслено важливість професійного обговорення питань валютного регулювання з працівниками системи і донесення цих пропозицій до державних органів – регуляторів.
АУБ має захищати як системні банківські інтереси, так і питання окремих банків, сприяти підвищенню авторитету керівників ефективно працюючих банків.
Радою прийняті рішення:
- АУБ вжити комплекс розроблених заходів на скасування п.6 Постанови №273, зокрема: провести правовий аналіз Постанови та звернутися до Міністерства юстиції та інших державних органів щодо скасування її державної реєстрації; запропонувати банкам звернутися з позовами  про скасування Постанови до адмінсудів; організувати зустріч керівників малих та середніх банків з представниками МВФ і Світового банку в Україні; звернутися від Ради АУБ до Президента України, РНБОУ, СБУ з аргументованими висновками щодо загрози фінансовій безпеці країни адміністративних вимог щодо нарощення капіталу малих банків.
- Виконавчій дирекції АУБ продовжити роботу з Віце-прем'єр-міністром України Тігіпком С.Л. та народними депутатами України з питання доопрацювання та подання до Верховної Ради України розробленого законопроекту з посилення захисту прав кредиторів.
- Виконавчій дирекції продовжити роботу з Комітетами Верховної Ради України з опрацювання проекту Податкового кодексу, керуючись системними інтересами.
- З метою обговорення проблем та перспектив розвитку банківської системи на найближчі два роки Виконавчій дирекції АУБ підготувати і провести національну науково-практичну конференцію на тему «Розвиток банківської системи України у середньостроковій перспективі» (назва орієнтовна).
- Провести звітно-виборний з'їзд АУБ не пізніше червня 2011 року.

Доручити Виконавчій дирекції АУБ продовжити роботу з банками-боржниками з погашення ними заборгованості по внесках до АУБ.
Рада АУБ ухвалила попередити банки, які мають заборгованість за 4 квартали поспіль і більше, що у разі непогашення заборгованості (не вирішення питання реструктуризації боргу) питання щодо їх перебування в АУБ буде винесено на розгляд чергового З'їзду АУБ.
Розглянуто питання роботи Третейського суду при АУБ, внесені зміни до Положення про витрати, пов'язані з вирішенням спорів у постійно-діючому Третейському суді при АУБ у бік їх зменшення, а також зміни до складу суддів Третейського суду.
Рішенням Ради виключено із складу членів АУБ ПАТ «Райффайзен банк Аваль» та АКБ «Укрсоцбанк» згідно з їх заявами. Членами Ради було наголошено на негативній позиції керівників ПАТ «Райффайзен банк Аваль» та АКБ «Укрсоцбанк», які самоусунулися від роботи в Раді АУБ, наносячи своїми діями  шкоду єдності банківської системи України.
У цей час непростого економічного і фінансового стану країни, Асоціація вважає головним завданням банківської системи - консолідацію її зусиль, направлених на посилення захисту системних інтересів. Необхідно активізувати зворотній зв`язок банків з АУБ для посилення результативності спільних дій.


Доповідь Президента АУБ О.Сугоняка

Прес-служба
Асоціації українських банків


2010-07-29

aub1.jpg22 липня 2010 р. відбулось чергове засідання Ради АУБ.
На засіданні Ради були розглянуті актуальні проблеми діяльності системи комерційних банків, зокрема:
- про стан української банківської системи і завдання відновлення її базових функцій та про роль  АУБ у цьому процесі;
- про роботу АУБ з питань законодавчого та нормативного регулювання діяльності банків.

 

вул. Євгена Сверстюка, 15 Київ 02002 Україна

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.                               
(044) 516-8775

Ознайомитись з політикою конфіденційності та захисту персональних даних

 

 

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Dark_Red Dark_Blue

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction