38094.jpg14 квітня 2010 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект "Про обіг зброї невійськового призначення". Від норм цього закону залежить отримання банками якісної охорони своїх приміщень. Наразі Асоціація опрацьовує зауваження банків до законопроекту №2105 та готує свої пропозиції для Комітету Верховної Ради України з питань забезпечення правоохоронної діяльності, який розглядатиме зауваження до законопроекту та готуватиме його до другого читання.

Попередні пропозиції Асоціації до законопроекту №2105 наступні: пропонуємо до переліку осіб, які мають право на використання службової зброї, окрім спеціальних підрозділів центральних органів виконавчої влади додати суб’єктів охоронної діяльності та спеціальні підрозділи охорони банку. Зауважимо, що наразі законопроект пропонує надати суб’єктам охоронної діяльності право користування лишень пістолетами, револьверами, патрони до яких споряджені гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії. Разом з тим, світова та українська практика свідчить про необхідність надання таким особам ефективної зброї захисту. Інші зауваження і пропозиції до законопроекту будуть опрацьовані та направлені Асоціацією до Верховної Ради України.

Нагадаємо, що Асоціація українських банків уже десятиліття бореться за впровадження в Україні цивілізованого ринку охоронних послуг, на якому існуватиме здорова ринкова конкуренція серед суб’єктів охоронної діяльності усіх форм власності, і як наслідок, банки отримуватимуть якісні послуги з обґрунтованою вартістю. Досвід країн Західної Європи та наших сусідів: Казахстану, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Росії та ін. свідчить про позитивні результати такого врегулювання ринку як для користувачів охоронних послуг так і для суб’єктів надання цих послуг.

Тому Асоціація українських банків має обґрунтовану надію на прийняття своїх пропозицій у Верховній Раді України.


2010-04-23

38094.jpg14 квітня 2010 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект "Про обіг зброї невійськового призначення". Від норм цього закону залежить отримання банками якісної охорони своїх приміщень.

 

вул. Євгена Сверстюка, 15 Київ 02002 Україна

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.                               
(044) 516-8775

Ознайомитись з політикою конфіденційності та захисту персональних даних

 

 

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Dark_Red Dark_Blue

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction